Bilgisayar Mühendisliği 2008 Yılı Mezunumuz Dr.Zeynep Akata’ya Almanya Max Planck Institute For Informatics’ten “Lise Meitner” Ödülü

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ 2008 YILI MEZUNUMUZ DR.ZEYNEP AKATA’YA
ALMANYA MAX PLANCK INSTITUTE FOR INFORMATICS’TEN LISE MEITNER ÖDÜLÜ

Resim
Dr. Zeynep Akata 2008 yılında Trakya Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden birincilikle mezun olmuştur. Yüksek lisansını Almanya'daki RWTH Akaçken Üniversitesi Media İnformatikse programı kapsamında 2010 yılında tamamlamıştır. Bitirme tezini Prof. Christina Bauckhage'nin denetiminde "Non-negative Matrix Factorization for Segmentation and Classification" konusunda yapmış olmakla birlikte, bu çalışma Dr.Akata’nın Bilgisayarla Görme (Computer Vision) alanındaki çalışmalarının başlangıcı olmuştur. 2011 yılının Ocak ayında Fransız Ulusal Bilimsel Araştırma Kurumu'nun (ANRT) üniversite sanayi işbirliğini teşvik etmek amacıyla verdiği CIFRE bursunu kazanmış, doktorasını INRIA Fransız Bilgisayar Bilimleri ve Otomasyon Araştırma Enstitüsü'nün Rhone Alpleri şubesi ve Xerox Avrupa Araştırma Merkezi'nde sürdürmüştür. Prof.Cordelia Schmid ve Dr.Florent Perronnin gözetiminde ve "Large Scale Image Classification" konusunda yürüttüğü doktora çalışmasını 2014'un Ocak ayında tamamlamıştır. Dr.Akata’nın doktora teziyle ilgili uluslararası konferanslarda yayınlanmış 2 başlıca (CVPR) bildirisi ve 1 dergi (TPAMI) makalesi bulunmaktadır. Bunun dışında uluslararası konferanslarda davetli konuşmacı olmuştur. Dr.Akata, şu an Almanya'daki Max Planck Insitute for Informatics'de doktora sonrası çalışmalarına devam etmekte olup Lise Meitner Ödülünün 2014 yılı kazananıdır.

Bu içerik 11.07.2014 tarihinde yayınlandı ve toplam 3097 kez okundu.