DİKEY GEÇİŞ İLE GELEN ÖĞRENCİLER İÇİN İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFI YABANCI DİL VE KUR BELİRLEME SINAVI HK.

DİKEY GEÇİŞ İLE GELEN MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE VE ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFI YABANCI DİL YETERLİK VE KUR BELİRLEME SINAVI

Trakya Üniversitesinde Zorunlu İngilizce Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı Yabancı Dil Yeterlik Sınavı 17 Ekim 2017 tarihinde yapılacaktır.

İngilizce Hazırlık Sınıfları Yeterlik ve Kur Belirleme Sınavı, Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümleri için B1 düzeyinde yapılacak olup aşağıdaki bölümlerden oluşur:

Dinleme, Dilbilgisi, Okuma sorularını kapsayan belli standartlar doğrultusunda hazırlanan bir sınavdır, ayrıca aynı sınavın Yazma Bölümünde öğrencilerden belli konular hakkında kompozisyon yazmaları istenmektedir. Sınav süresi 2 saattir. Bir sonraki oturumda öğrencilerin konuşma kabiliyeti çeşitli soru tarzları ile ölçülecektir.

Sınav Tarihi/ Saati    

SINAV İÇERİĞİ

SINAV TARİHİ

SINAV SAATİ

SINAV YERİ

Genel Beceri Sınavı

17 Ekim 2017

10:00

T.Ü.YDYO Konferans Salonu

Konuşma Becerileri

17 Ekim 2017

13.30

T.Ü.YDYO Konferans Salonu

SINAV DEĞERLENDİRME İŞLEMİ:

Trakya Üniversitesi İngilizce Hazırlık Sınıfı Yeterlik Sınavı değerlendirmeleri Yabancı Diller Yüksekokulunda görev yapan öğretim elemanlarınca yapılır ve ilan edilir.

GEÇME NOTU VE BAŞARILI/BAŞARISIZ OLAN ÖĞRENCİLERİN DURUMU:

Öğrencilerin yeterlik sınavında başarılı sayılabilmesi için 100 tam puan üzerinden en az 60 puan almaları zorunludur. Yeterlik sınavı notu öğrencilerin girmiş oldukları sınavlardan alacakları notların ağırlıkları dikkate alınarak hesaplanacaktır.

Yeterlik sınavında başarılı olan öğrencilerin başarı durumları Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından kendi fakültelerine bildirilir ve hazırlık sınıfı öğretiminden muaf tutularak kayıtlı oldukları programın birinci sınıfına devam ederler.

Hazırlık Sınıfı okuyacak olan öğrenciler için yeterlik sınavı aynı zamanda kur belirleme sınavı olarak da değerlendirilecek ve öğrenciler bu sınav sonucuna göre kendilerine uygun olan kurlarda eğitimlerine başlayacaklardır.

Bu içerik 10.10.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 1193 kez okundu.