TASARIM VE PROJE TOPLULUĞU "PEHLİVAN TEAM"

Pehlivan Team, 2013 yılında Fakültemiz öğrencileri tarafından kuruldu. Tasarım Proje Topluluğu altında kurulan ekip elektrikli araçlar üzerine çalışmalar yapmayı hedefliyordu.

Kurulduğu ilk yıl güneş enerjili aracı ile Tübitak Alternatif Enerjili Araçlar Yarışlarına katıldı. Pehlivan Team burada Türkiye 3.lüğü ve Kurul Özel ödüllünü kazanarak 2 kupa ile evine döndü.

Bir sonraki yıl Tübitak Elektromobil Yarışlarında “Elektrak” aracı, “En iyi tasarım” ödülüne layık görüldü.

2016 Yılında Elektrak üzerinde revizyon çalışmaları yapan ekip aynı zamanda 7 farklı balkan ülkesini gezerek aracın tanıtımını yaptı. 2016 Tübitak Elektromobil Yarışlarına katılan ekip bu kez Türkiye 2.liği ve tanıtım yaygınlaştırma ödüllerini kazandı.

3 Yarışmada 5 kupa kazanan Pehlivan Team 2018 yılında Shell eco-Marathon yarışlarına katılmak amacıyla çalışmalarını sürdürdü.

2019 yılına Monte isimli aracın revizyon çalışmalarıyla devam eden Pehlivan Team, Shell eco-Marathon’un düzenlediği organizasyona katıldı. İngiltere’den gelen teknik heyetin yaptığı tüm teknik kontrolleri başarıyla tamamlayan ekip, 2020’de Londra’da düzenlenecek olan Shell eco-Marathon Avrupa Yarışlarına katılmaya hak kazandı.

Gelecek yıl ülkemizi Londra’da temsil edecek Pehlivan Team çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.
Bu içerik 15.10.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 707 kez okundu.