17 - 18 EYLÜL 2019 TARİHLERİNDE YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULUNDA YAPILACAK OLAN YETERLİK, KUR BELİRLEME VE BÜTÜNLEME SINAVI HAKKINDA


MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ VE ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMLERİ İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFI YABANCI DİL YETERLİK, KUR BELİRLEME VE BÜTÜNLEME SINAVI (B1)

Trakya Üniversitesinde Zorunlu İngilizce Hazırlık Sınıfı Yabancı Dil Yeterlik, Kur Belirleme ve Bütünleme Sınavı 17-18 Eylül 2019 tarihlerinde Trakya Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’nda yapılacaktır.

Kısmen yabancı dilde öğretim yapılan program (Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği/Elektrik- Elektronik Mühendisliği) öğrencilerine yönelik İngilizce Hazırlık Sınıfı Yabancı Dil Yeterlik, Kur Belirleme ve Bütünleme Sınavı B1 Düzeyinde yapılacak olup aşağıdaki bölümlerden oluşur:

İngilizce Hazırlık Sınıfı Yabancı Dil Yeterlik, Kur Belirleme ve Bütünleme Sınavı (B1 Düzeyi) Dinleme, Dilbilgisi, Okuma sorularını kapsayan belli standartlar doğrultusunda çoktan seçmeli sorular içermektedir. Aynı sınavın Yazma Bölümünde öğrencilerden belli konular hakkında kompozisyon yazmaları istenmektedir. Sınav süresi 2 saattir. Bir sonraki oturumda öğrencilerin konuşma becerileri çeşitli soru tarzları ile ölçülecektir.

SINAV TARİHİ / SAATİ / YERİ:
SINAV İÇERİĞİ SINAV TARİHİ SINAV SAATİ SINAV YERİ

Genel Beceri Sınavı 17.09.2019 09:00 T.Ü. Yabancı Diller Yüksekokulu
Konuşma Becerileri 18.09.2019 10:00 T.Ü. Yabancı Diller Yüksekokulu

SINAV DEĞERLENDİRME İŞLEMİ:
Trakya Üniversitesi İngilizce Hazırlık Sınıfı Yabancı Dil Yeterlik, Kur Belirleme ve Bütünleme Sınavı değerlendirmeleri Yabancı Diller Yüksekokulunda görev yapan öğretim elemanlarınca yapılır ve ilan edilir.

GEÇME NOTU VE BAŞARILI/BAŞARISIZ OLAN ÖĞRENCİLERİN DURUMU:
Öğrencilerin yeterlik sınavında başarılı sayılabilmesi için 100 puan üzerinden en az 60 puan almaları zorunludur. Yeterlik sınavı notu öğrencilerin girdikleri sınavlardan alacakları notların ağırlıkları dikkate alınarak hesaplanır.
Yeterlik sınavında başarılı olan öğrencilerin durumları Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından kendi fakültelerine bildirilir ve bu öğrenciler hazırlık sınıfı öğretiminden muaf tutularak kayıtlı oldukları programın birinci sınıfına devam ederler.
Yeterlik sınavında başarısız olan ve/veya yeterlik sınavına girmeyen öğrenciler ders kayıt işlemlerini Yabancı Diller Yüksekokulunda gerçekleştirirler.
Hazırlık Sınıfı okuyacak olan öğrenciler için yeterlik sınavı aynı zamanda kur belirleme sınavı olarak da değerlendirilecek olup öğrenciler bu sınav sonucuna göre kendilerine uygun olan kurlarda eğitimlerine başlayacaklardır. Bu nedenle sınava tüm öğrencilerin girmesi önem arz etmektedir.
Zorunlu hazırlık eğitimi öngörülen programlara kayıtlı öğrencilerin, iki yıl üst üste başarısız olmaları halinde, üniversite ile ilişikleri kesilir.
Bu içerik 20.08.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 1058 kez okundu.