IEEE Trakya WIE Komitesi'nin Star Projesi Kapsamında Fakültemize Ziyaret

IEEE Trakya WIE Komitesi tarafından düzenlenen ve öğrencileri mühendislik alanına yönlendirmeyi amaçlayan Star Projesi kapsamında  Emel-Özgür Subaşıay Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileriyle buluştu.

İki gün süren proje kapsamında, yedi ayrı komitenin yürüttüğü çalışmalar gerçekleştirildi. İlk gün, yazılım ve oyun geliştirme, genetik ve gıda mühendisliği, robotik kodlama ve radar sistemleri, insansız hava araçları ve elektronik devre elemanları gibi konularda lise öğrencileriyle birlikte sunumlar yapıldı ve çeşitli projeler üzerinde çalışıldı. Projenin ikinci gününde, iletişim ve şifreleme, güç ve enerji konularında sunumlar ve interaktif oturumlar gerçekleştirildi.

Ardından, lise öğrencileri ve danışman öğretmenleri fakültemizde ağırlandı. Ziyaret sırasında, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Gıda Mühendisliği ve Makine Mühendisliği laboratuvarları ve atölyeleri gezildi. Fakültelerimizin öğretim elemanları, kendi bölümlerini tanıttıktan sonra, çeşitli projeler üzerinde çalışan mühendislik öğrencilerinin atölyeleri ziyaret edildi ve proje sahipleri, tecrübelerini katılımcılarla paylaştı.

Etkinlik sayesinde, lise öğrencileri mühendislik alanını yakından tanıma fırsatı buldular ve fakültemizin bölüm ve projeleri hakkında bilgilendirildiler.

Bu içerik 05.06.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 134 kez okundu.