Öğrencilerimiz “Akıllı Giysi” Projesi ile Silikon Vadisi’ne gidiyor.

Trakya Kalkınma Ajansı ve Türk Ekonomi Bankası (TEB) tarafından başlatılan ‘’Yeni İşim Girişim Programı’’ finali Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleşti. 9 Aday Projelerini Demo Day Etkinliğinde Sundu “Yeni İşim Girişim” Programı kapsamında tıptan, bilgisayar programlamaya; akıllı tekstil ürünlerinden yeni nesil tarım aletlerine; yaratıcı mobil uygulamalardan dijital sosyal sorumluluk faaliyetlerine kadar belli alanlarda birçok yenilikçi uygulamaya yer veren projeler Silikon Vadisi’ne gitmek için kıyasıya yarıştı. Yaklaşık 200 kişi arasından finale kalan dokuz adayın projesi katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi. Dokuz aday projelerini sunduktan sonra profesyonellerden oluşan jüri, Silikon Vadisi’ne gitmeye hak kazanan üç projeyi belirledi.  Bu kapsamda Elektrik Elektronik Mühendisliği son sınıf öğrencimiz Hatice Nur Doğru ekip arkadaşı Mehtap Dinç ile birlikte geliştirdiği  “ Akıllı Giysi” projesiyle ilk üç proje arasına seçilerek Silikon Vadisi’ne gitmeye hak kazandı. Öğrencilerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Link:http://www.trakyaka.org.tr/haberdetay-1247-uc_finalist_yeni_isim_girisim_programi_ile_silikon_vadisine_gitmeye_hak_kazandi.html

Bu içerik 05.05.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 1583 kez okundu.