Öğrencilerimizden Ferdi KAÇMAZ ve Yağmur BOLAT'ın başarısı.

Cumhurbaşkanlığımızın 100 Günlük İcraat Programı çerçevesinde düzenlenen Deneyap Teknoloji Atölyesi'nin kurulduğu şehirlerden biri olan Edirne'de, 168 genç yaptıkları tasarımları Robotik-Kodlama Proje Şenliği ile sergilendi. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfının  ortak çalışması sonucu kurulan, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Edirne Gençlik Merkezi'nde hizmet veren Deneyap Teknoloji Atölyesi'nde 14 hafta süren robotik kodlama eğitimi sona erdi.
Atölyede tasarım üretim ve robotik kodlama gibi alanlarda eğitim alan öğrenciler, Edirne Gençlik Merkezi Spor Salonu'nda düzenlenen proje şenliğinde takımlar halinde çalışmalarını sergileyip, tasarladıkları robotlarla matlar üzerinde belirlenen görevleri tamamlamaya çalıştı. Robotik kodlama eğitimi alan ortaokul ve lise grubu öğrencilerinin oluşturduğu takımlar, kendilerine tanınan süre içerisinde belirlenen parkurda heyecanlı saniyeler geçirdi. Yapılan değerlendirmeler sonucu Lise gruplarında öğrencileriyle birlikte  Altın, Gümüş ve Bronz madalya kazanma başarını gösteren 4.Sınıf Makina Mühendisliği Öğrencimiz Tübitak Eğitmeni Ferdi KAÇMAZ'ı ve Ortaokul gruplarında öğrencileriyle birlikte Gümüş ve Bronz madalya kazanma başarısı gösteren 3.sınıf Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencimiz Tübitak Eğitmeni Yağmur BOLAT'ı tebrik eder ve başarılarının devamını dileriz.

Bu içerik 11.03.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 1438 kez okundu.