Ögretim Üyemize Uluslararası En İyi Akademik Buluş Özel Ödülü

Uluslararası Buluşçular Birliği Federasyonu (IFIA) himayesinde ve Türk Patent Enstitüsü (TPE) ev sahipliğinde; patentlerin, buluşların, yeni ürünlerin ve teknolojik fikirlerin ticarileştirildiği bir etkinlik olarak yapılan "İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı (ISIF)" İstanbul Kongre Merkezinde 3-6 Mart tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Trakya Üniversitesi akademisyenlerinin buluşları ile katılım gösterilen Türkiye'nin ilk ve tek Uluslararası Buluş Fuarı olma özelliğini taşıyan ISIF'te Fuara katılan tüm buluşlar, alanında uzman kişiler tarafından oluşturulan Uluslararası Jüri Kurulu tarafından değerlendirilerek fuarın 3. günü Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri IŞIK'ın katılımıyla gerçekleştirilen ödül töreninde sahiplerine verildi. 14'ü yabancı 3'ü Türk Jüri heyetinin değerlendirdiği buluşlar arasından Trakya TTO'nun buluş portföyü arasında yer alan "The Mold For Manufacturing Plastic Inner Pipe / Outer Pipe Diameter" başlıklı, Fakültemiz Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Selçuk Erdoğan  ve öğrencisi Murat Öztoprak'a ait buluşumuz ödül almaya hak kazandı. Ödülü akademisyenimiz adına Trakya TTO Direktörü Onur Kübüç, Uluslararası Buluşçular Birliği Federasyonu (IFIA) Başkanı Alireza Rastegar'dan aldı.

IFIA tarafından "Uluslar arası En İyi Akademik Buluş Özel Ödülü" almaya hak kazanan buluşumuz, farklı ölçülerde iç ve dış çaplara sahip kalıpları değiştirmeden plastik boru imalatının gerçekleşmesini sağlayan, plastik boru üretimi için iç/dış çap değişimli modüler boru kalıbı ile ilgili olup, patent başvurusu Trakya TTO tarafından 2015 yılı içerisinde yapılmıştır.

Uluslar arası En İyi Akademik Buluş Özel Ödülü akademisyenimiz Yrd.Doç.Dr. Ertuğrul Selçuk ERDOĞAN adına Trakya TTO Direktörü Onur Kübüç’e, Uluslararası Buluşçular Birliği Federasyonu (IFIA) Başkanı Alireza Rastegar tarafından takdim edildi.

Yrd.Doç.Dr. Ertuğrul Selçuk ERDOĞAN’a  International Federation of Inventors Associations (IFIA) (Uluslar arası Buluşçular Federasyonu Birlikleri) tarafından verilen Uluslar arası En İyi Akademik Buluş Özel Ödülü

Ek Resimler
Bu içerik 09.03.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 1356 kez okundu.